Op de Norbertus Gertrudis Mavo hebben we twee soorten brugklassen : een mavobrugklas en een mavo/havobrugklas. Elke brugklasser krijgt de volgende vakken: Nederlands, Engels, Frans, geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde, biologie, muziek, tekenen, levensbeschouwing, mentorles, studievaardighedenles en lichamelijke opvoeding. En er komt een uur op het rooster waar je ondersteuning of verrijking krijgt. Verder maak je een keus uit techniek (reguliere stroom), SportPlus of MuziekPlus.
Je ziet het: je krijgt nieuwe vakken, maar ook vakken die je al kent van de basisschool. Je krijgt in de brugklas nog niet alle nieuwe vakken. Vanaf klas 2 krijg je ook nog vakken als Duits, economie, natuurscheikunde en handvaardigheid. Elke les duurt vijftig minuten.
Als enige mavo in Roosendaal biedt onze school ook keuze uit twee beroepsgerichte vakken in klas 3 en 4. Daarmee ben je goed voorbereid op het middelbaar beroepsonderwijs Met de beroepsgerichte vakken heb je een prima aansluiting naar het mbo en met een extra examenvak (dat praktisch al onze leerlingen volgen) is de aansluiting naar de havo ook goed op orde. Dit lijkt nog ver weg, maar de vier jaar bij ons vliegen voorbij, dat zul je zien.

We staan bekend om de goede lessen en de prima zorg. Het gaat er echter niet alleen om dat je een mavodiploma haalt, maar ook dat je goed voorbereid bent op je vervolgopleiding.
Onze school biedt daarom meer dan goede lessen. We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt bij ons, dat er een prettige sfeer heerst. Dat proberen we op vele manieren te bereiken. Zo zorgen we voor een goede begeleiding en is onze mavo is kleinschalig georganiseerd. Onze docenten kennen alle leerlingen. Ons gebouw aan de Bovendonk, waar je start tot we met zijn allen naar een splinternieuwe school verhuizen, heeft een duidelijke structuur die je herkent aan de kleuren. De verschillend gekleurde delen noemen we leshuizen. Elk leshuis heeft een eigen fietsenstalling, een eigen garderobe en een eigen ingang. De mavo krijgt een van deze les- huizen als thuisbasis en je volgt daar ook je meeste lessen.
Je weet als leerling bij ons altijd bij wie je met vragen terecht kunt.
En dat jij keuzes hebt vinden we ook belangrijk. Elke leerling is anders! Daarom kun je in de brugklas kiezen tussen de reguliere klas, de Muziekplus of Sportplus.