omo_mavo_slide

De nieuwe mavo

Kiezen voor de nieuwe mavo is best spannend. De nieuwe mavo is namelijk een nieuwe school. Wat kun je van zo’n nieuwe school verwachten? Hoe ziet de school eruit, hoe zijn de lessen? Hoe zijn de leraren?

Jarenlange ervaring

Helemaal nieuw is de nieuwe mavo natuurlijk niet. De mavo-afdeling op het Gertrudiscollege bestaat al heel wat jaren. Vanaf volgend jaar wordt die mavo-afdeling zelfstandig. Dat wordt de nieuwe school. Maar het is een nieuwe school die heel veel kennis en ervaring meeneemt. Met leraren die al jaren met veel plezier en vakmanschap met mavo-leerlingen werken. En die ook heel graag met jou aan de slag willen gaan.

Waar is de nieuwe mavo?

Als we straks met het nieuwe schooljaar starten, hebben we nog niet meteen een spiksplinternieuw gebouw. Dat gaat er wel snel komen. Het eerste jaar moet je nog even geduld hebben. Je begint in het huidige schoolgebouw van het Gertrudiscollege, aan de Bovendonk in Roosendaal. Terwijl jij daar les krijgt, wordt er hard gewerkt aan een fantastisch nieuw gebouw. Dat komt aan de Vincentiusstraat, in het centrum van Roosendaal.

Het voordeel van een nieuwe school en een nieuw gebouw is dat we het helemaal passend kunnen maken voor onze mavo-opleidingen en -leerlingen. Dat gaan we dan zeker ook doen. We hebben de kans om de school op een vernieuwende manier in te richten met mooie lokalen waarin je prettig kunt leren, met veel ruimte voor samenwerking, rustige plekjes om geconcentreerd te werken en moderne middelen om digitaal te leren.

De leraren van de nieuwe mavo

De leraren van de nieuwe mavo helpen je met leren. Leren doe je namelijk samen. Je leraren proberen met jou te ontdekken waar je goed in bent , waar je een beetje extra ondersteuning bij nodig hebt. Waar je talent voor hebt en waar je energie van krijgt. Samen met je leraren zet je de schouders onder jouw toekomst.

Dat kenmerkt ook de leraren op de nieuwe mavo. Stuk voor stuk zijn het keien in hun vak. Maar ze weten ook precies hoe ze jou kunnen helpen om het beste uit jezelf te halen. Belangrijker nog hun vak is jouw toekomst. Het gaat niet alleen om hoge cijfers; het gaat vooral ook om zelfvertrouwen, geloof in je eigen kunnen en de durf om – samen met anderen – aan te pakken.

Wil je verder leren?

De nieuwe mavo heeft nauwe banden met het nieuwe lyceum en het Da Vinci college. Samen vormen we de scholengroep Tongerlo. De samenwerking tussen de scholen vinden we belangrijk: we willen je dolgraag een opleiding geven die helemaal past bij je talenten en interesses. We helpen je om te groeien. Binnen onze scholengroep kun je daarom makkelijk naar een ander schooltype doorstromen. We zorgen voor een soepele overgang. Alle scholen en leraren binnen scholengroep Tongerlo werken daar met veel plezier actief aan mee.

Een nieuwe school is spannend, dat klopt. Ook nieuwe leerlingen zijn spannend. Voor ons dan. Als school zijn we enorm trots als die nieuwe leerlingen na hun mavo-opleiding verder gaan naar een vervolgopleiding of baan. Met elkaar hebben we dan veel bereikt. Soms misschien met vallen en opstaan, soms heel soepel. Maar waar het om gaat, is dat jij een geweldig tijd op onze school hebt gehad en boordevol kansen en ambitie zit om de wereld in te trekken. Daar doen we het voor!

De lessen op de nieuwe mavo groeien mee met de school.

Lees hier meer over de vakken.

OMO Scholengroep Tongerlo