omo_lyceum_slide

Het nieuwe lyceum

Op het nieuwe lyceum stap je met één been in een traditie waarin goed onderwijs wordt gegeven en waar veel aandacht is voor kunst en cultuur. Met je andere been stap je in de toekomst: jóúw toekomst. Dát is waar we op het nieuwe lyceum aan gaan werken.

Het nieuwe lyceum verbindt twee belangrijke scholen uit Roosendaal met elkaar: het Gertrudiscollege en het Norbertuscollege. Daar hoort een goed en modern gebouw bij. Het mooie oude gebouw aan de Lyceumlaan wordt daarom helemaal aangepast. We richten de school op een vernieuwende manier in, met fijne lokalen waarin je prettig kunt leren, met veel ruimte voor samenwerking, rustige plekjes om geconcentreerd te werken en moderne middelen om digitaal te leren.

Het nieuwe lyceum werkt samen met de nieuwe mavo en het Da Vinci college. Dat vinden we belangrijk. Door deze samenwerking krijg jij een opleiding die helemaal past bij je talenten en interesses en kun je soepel naar een ander schooltype doorstromen.

Opleiden tot zelfbewuste creatieve wereldburgers

Met je diploma op zak ga je naar het HBO of de universiteit. Daarop bereiden we je goed voor. Je wordt misschien wel journalist. Of arts, docent, ondernemer, nano-bioloog, politicus, econoom, IT’er, rechter of directeur van een bedrijf. Of kunstenaar. Je gaat mogelijk de hele wereld over en hebt contacten met mensen op verschillende continenten. Je bent daar goed op voorbereid, doordat we met elkaar de wereld en onze samenleving verkennen. Door met kunst en cultuur bezig te zijn. Door kritisch met elkaar te praten. Door te laten zien dat je samen sterker staat dan alleen. Zo helpen we je om zelfverzekerd en bewust met veel waardevolle bagage jouw toekomst in te stappen.

Zo goed mogelijk leren

Van groep 8 ga je over naar de middelbare school. Dat is spannend. Je ontmoet docenten die veel weten van hun vak én die weten hoe ze jou veel kunnen leren. Je moet voor je eindexamen veel weten en ook veel kunnen, daarom verwachten we van je dat je hard en serieus wilt werken.
Je krijgt de tijd om te wennen en om erachter te komen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Onze lessen en opdrachten stemmen we daar zoveel mogelijk op af. Soms lukt iets je niet meteen. Dat is niet erg. Wij geloven dat je juist veel leert van de dingen die nog niet zo goed gaan. Vaak veel meer dan van de dingen die meteen goed gaan. Daar praten we met elkaar over. We bekijken samen hoe je jezelf kunt verbeteren. En als je extra hulp nodig hebt, bekijken we samen met jou en je ouders wat jij nodig hebt. Bij voorkeur ook door te letten op wat er allemaal wél goed gaat. Want vaak is dat al veel meer dan je denkt. Wij gaan ervoor dat jij zo goed mogelijk kunt leren. Ook als dat soms moeilijk is. Samen komen we verder.

Benieuwd hoe onze lessen eruit zien?
Lees dan hier.

OMO Scholengroep Tongerlo