Anglia examens
Engels is een belangrijke taal om te kunnen communiceren en te studeren over de hele wereld. Het belang van een goede beheersing van het Engels is onderstreept door de recente aanscherpingen van de exameneisen door de Minister van Onderwijs.
Om een beter zicht te krijgen op de vorderingen die de leerlingen maken, bieden we aan onderbouwleerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan Anglia examens. Zo willen we hen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en goed voorbereid door te stromen naar de bovenbouw.
Er zijn 14 niveaus waarop examen gedaan kan worden.
Leerlingen kunnen deelnemen aan het examen na het afleggen
van een plaatsingstoets. Zo kan iedereen examen doen op
zijn eigen niveau en een internationaal erkend certificaat
behalen.

Alle leerlingen worden in klas 1 en in klas 3 in de gelegenheid
gesteld een Anglia-examen af te leggen.

Goethe
Leerlingen hebben de mogelijkheid om op school een internationaal erkend certificaat van het Goethe Instituut in de Duitse taal te behalen. De examens voor dit certificaat zijn ingedeeld volgens het Europees Referentiekader voor talen (niveaus A1 t/m C2).

Het is voor leerlingen vanaf klas 3 (Fit in Deutsch 2 ERK-niveau A2) mogelijk om deze examens af te leggen en een diploma te behalen. Hiermee kun je in een Duitstalig land gaan studeren of werken. De leerlingen van 4 mavo worden hiertoe eveneens in de gelegenheid gesteld. De diploma’s vanaf niveau B1 kunnen op vervolgopleidingen tot vrijstellingen voor het vak Duits leiden.
De belangrijkste reden om een Goethecertificaat te behalen, is natuurlijk dat je als leerling een onafhankelijk en internationaal erkend bewijs voor jouw kunnen ontvangt en dat staat prima op je CV!
De toegang tot de examens is mogelijk voor alle leerlingen die interesse hebben in het vak Duits.